Parels van Holten TV

zaterdag 9 februari 2008

Holten F3 - Rohda Raalte F4 3 - 4

Na een zeer succesvolle winterstop, waarin het management de selectie bij elkaar wist te houden, was de technische leiding erg nieuwsgierig naar de aftrap van de competitie. Zonder Il bello Daan en de altijd betrouwbare sluitpost Bram moest de strijd worden aangegaan met Rohda Raalte F4.

Het gemis van de technisch directeur Hans werd in de eerste minuten direct zichtbaar. Ondanks een enthousiaste wedstrijdbespreking van zijn assistent leek Holten F3 nog in een diepe winterslaap. Het was met name aan een uitblinkende doelman (Rick) en de altijd solide verdediging (Guus, Thijs, Lucas en Teun) te danken dat Holten F3 de eerste vijf minuten niet onder de voet werd gelopen.

Na de zoveelste corner waren de roodzwarten niet in staat de bal uit het eigen doelgebied weg te werken en kwam Rohda goedkoop op 0 – 1. Ondanks de enthousiaste aanmoediging van een volle arena, kon Holten niet voorkomen dat Rohda op eigen kracht 0 – 2 maakte. Een complete walk over dreigde. De tegenstander rook de overwinning en wist door goed positiespel 0 – 3 te maken. De gifbeker was nog niet voldoende leeg, want voor de rust kwam ook de 0 – 4 op het scorebord.

Tijdens de rust was het moment om de jongens wakker te schudden en het geloof te geven dat er nog van alles mogelijk was. Vanaf het eerste fluitsignaal stond er een ander Holten F3 in het veld. De tactisch omzetting en de peptalk hadden hun uitwerking niet gemist. Elke afvallende bal was voor Niels en Thijs. Door de vele positiewisselingen en loopacties van Jochem en Rick op het middenveld ontstond de noodzakelijk ruimte voor Bas en Gijs.

Al snel wist Gijs de 1 – 4 te maken, waardoor het geloof in een goed resultaat terugkwam. Na een fantastische solo, waar 6 spelers van Rohda voorbij werden gelopen alsof ze er niet stonden, maakte Gijs de 2 – 4. Je hoorde het publiek denken ………. Het zou toch niet?

Vanaf de aftrap zette Holten F3 meteen goed druk, wat resulteerde in een schot op de paal. De mannen gaven de moed niet op en met een prachtige voorzet werd Bas gevonden die de 3 – 4 op het bord zette. Helaas was de tijd te kort om ook nog de 4 – 4 te maken.

De tweede helft heeft echter aangetoond dat Holten F3 zeker in deze hogere poule thuis hoort. Als volgende week in de derby tegen Blauw Wit het niveau van de tweede helft wordt vastgehouden is er geen vuiltje aan de lucht.