Parels van Holten TV

zaterdag 16 februari 2008

Blauw-Wit F2 - Holten F3 6-0 (auw...)

Vandaag, op Super Saturday, stond dan eindelijk weer de zwaarbeladen stadsderby, “the battle of Holten”, op het programma: Blauw-Wit F2 tegen Holten F3. Een wedstrijd waar door het hele dorp al maandenlang reikhalzend naar was uitgekeken, en die al weken tot aan de laatste plaats was uitverkocht. Ook voor de technische staf en de spelers van beide teams de wedstrijd van het jaar, getuige de koude oorlogsvoering die al wekenlang gaande was. Vanaf de eerste minuut was er sprake van een ware titanenstrijd, met bloedstollende duels over het gehele veld. Blauw-Wit leek een licht veldoverwicht te hebben, het was echter Holten dat de meeste dreiging richting het doel van de tegenstander kende, hetgeen vlak voor rust dan ook resulteerde in een prachtige afstandspegel van Bas op de lat. Tot aan de rust bleven beide teams echter keurig in evenwicht in dit tactische schaakspel. Na rust ging de wedstrijd in het kolkende stadion Het Vletgoor in het zelfde hoge tempo verder, waarbij 2 misverstandjes in de Holtense verdediging genadeloos werden afgestraft door aanvoerder Jarno van Blauw-Wit. Dit bleek helaas de nekslag voor het moreel aan Holtense zijde, waar door de mannen van coach Dijkstra op handige wijze optimaal van geprofiteerd werd. Het was met name aan het goede keeperswerk van Thijs te danken dat de schade beperkt bleef tot 6-0. Kortom, een prestigestrijd die in Blauw-Wit een verdiende winnaar kende, waarbij het de hoop is dat Holten volgende week tegen Rohda Raalte F6 de hatelijke ‘0’ van het scorebord weet weg te poetsen.