Parels van Holten TV

zaterdag 3 november 2007

Holten F3 - Heino F6 14-1

In de wetenschap dat de nummers één en twee tegen elkaar aan dienden te treden, en dat Holten bij winst van Broekland op 1 punt van SDOL kon komen, diende Holten het op te nemen tegen de rode lantaarndrager van deze competitie: Heino F6. Om het doelsaldo eens flink op te vijzelen had topcoach Rob-Jaap wederom een verrassende tactiek uitgedacht, waarbij vol op de aanval werd gespeeld met een belangrijke rol voor de vleugelspelers Thijs en Niels, met enkel Daan als slot op deur. Doordat Daan zijn aanvallende aspiraties niet wist te onderdrukken was het juist hij die de verdediging van Heino als eerste wist te verrassen en als opkomende libero met een geweldige streep de 1-0 op het scorebord zette. Wederom een geweldige tactische ingeving van Rob-Jaap, waarmee hij zijn kritikasters opnieuw de mond wist te snoeren… Vervolgens was het Gijs die na een knappe solo de 2-0 aantekende, waarna de ban gebroken was. Lucas nam uit de kluts de 3-0 voor z’n rekening, en het was wederom Gijs die met een lekkere pegel de 4-0 op het scorebord zette. Bas tekende met knappe goals voor de 5-0 en 6-0, waarna het sportieve Heino eindelijk wat terug wist te doen en via een knappe aanval de eretreffer in het doel wist te prikken. Dankzij een mooie goal van Gijs en een eigen doelpunt van Heino was er bij rust reeds een 8-1 voorsprong bereikt. Na rust ging F3 vrolijk verder met dat waarmee ze de 2e helft geëindigd waren: doelpunten maken. Met name Guus nam in de 2e helft het team op sleeptouw. Lucas tekende na een achteloze steekbal van Gijs voor de 9-1, en Daan nam na knap voorbereidend werk van Bas de 10-1 voor zijn rekening. Vervolgens was het Bas zelf die met een Maradonna-achtige solo van eigen helft voor de 11-1 zorgde, en wist Jochem een waar ‘bombardement’ op het doel van Heino ten slotte koelbloedig af te ronden: 12-1. Steeds goed in zijn rug gedekt door Bram was het ten slotte nog twee keer Gijs die eerst Lucas, en daarna Jochem wist te bedienen, die samen tekenden voor de uiteindelijke 14-1 uitslag. Een prima pot van onze mannen, die vertrouwen geeft voor de wedstrijd van volgende week tegen middenmoter Den Ham. Tot slot is een groot compliment voor scheidsrechter Tim Hakkert, die de wedstrijd steeds een wedstrijd liet, nog op zijn plaats en daarmee zijn internationale faam nog eens onderstreepte.